Vaker naar buiten

Hoewel veel kinderen tegenwoordig gefascineerd zijn door videospellen en het grootste deel van hun tijd binnen doorbrengen voor de tv, is het belangrijk om af en toe naar buiten te gaan. Buiten spelen is goed voor de gezondheid van kinderen. Zo ontwikkelen kinderen een betere weerstand door buiten in de modder en op het gras te spelen. Wanneer kinderen alleen maar binnen zitten, zijn ze niet gewend aan veel bacteriën en veranderingen van het weer. Als een gevolg worden deze kinderen sneller ziek. Je wilt dit natuurlijk voorkomen als ouders. Daarnaast bewegen kinderen meer als ze buiten spelen dan wanneer ze de hele dag binnen zitten voor de televisie. De afgelopen jaren is het aantal kinderen met overgewicht sterk toegenomen. Buiten spelen is goed voor de gezondheid van het kind en het is ook nog eens ontzettend leuk. Kinderen maken snel vrienden met buurtgenoten op het moment dat ze naar buiten gaan om een spelletje te doen.

Ouders vinden het vaak eng om hun kind alleen buiten te laten spelen. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat de kinderen veilig buiten kunnen spelen. Ze moeten extra goed uitkijken als ze op de weg of op een plein spelen. Voordat ze buiten gaan spelen is het van belang om uit te leggen dat ze goed op moeten letten voor auto’s en andere gevaren. Kinderen maken snel sociale contacten tijdens het buiten spelen. Ze leren hoe ze met leeftijdsgenoten om moeten gaan. Daarnaast leren ze hoe ze met hun verlies om moeten gaan. Soms winnen ze een spel en soms verliezen ze.

Als je het te eng vindt om je kinderen buiten op straat te laten spelen, kun je ook een speeltoestel aanschaffen voor in de tuin. Er zijn veel toestellen te koop voor verschillende prijzen. Je wilt natuurlijk ook dat het buitenspeelgoed van een goede kwaliteit is. Een populair product is de tuin schommel. De schommel is gemakkelijk weg te zetten in de tuin en kinderen hebben hier veel plezier van.