Uitgerust zijn met een frisse bries

Eigenlijk kent iedereen het wel. ’s Ochtends bij het werk is de koffie niet weg te slaan en dat heeft maar één reden. Mensen zijn niet goed uitgeslapen. Ventilatie in de slaapkamer biedt uitkomst.

ramen openHet mag ook eigenlijk als bekend veronderstelt worden dat ventilatie in de slaapkamer van een evident belang is voor uw nachtrust. In de nacht het raam dicht hebben zorgt voor een onuitgeslapen gevoel en daar houdt niemand van.

Maar hoe ventileert u uw slaapkamer nou het beste?Woonweblog geeft u tips voor het ventileren van uw slaapkamer.

Ventilatie in de nacht is erg belangrijk. De nacht duurt lang en neemt dus qua uren een groot deel in van de 24 uur die een dag telt. Als elke dag het raam voor acht uren niet open komt gaat het muf ruiken in de kamer. Bovendien voelt u zich een stuk beter uitgeslapen wanneer u de ramen open hebt gehouden in de nacht.

Overdag is er minder ventilatie nodig. De nacht heeft het grote ventilatiewerk eigenlijk al gedaan. U doet er wel goed aan om uw dekbed open te gooien gedurende een kwartier.

Ventileren is bovendien niet erg duur. Als u de hele winter uw ramen en roosters dicht houdt bespaart u slechts 50 eurocent per dag.

Iedere nacht verliest een mens ongeveer een glas water aan vocht. Na tien jaar houdt dit zelfs 1200 liter in. Daarom doet u er goed aan matrassen aan te schaffen die zijn opgebouwd uit vochtregulerende materialen. Bedbodems met een open structuur zoals spiraalbodems zijn ook goede aankopen.