Tuinbeelden als tuindecoratie & tuinversiering

Tuinbeelden zijn het sieraad van de tuin. De vele soorten maken het kopen ervan echter niet makkelijk. Materialen als zandsteen, brons, koper, gietijzer, hout, en diverse natuursteen soorten worden voor de vervaardiging gebruikt. Om een idee te krijgen hoe deze tuinversiering in de omgeving zal staan is het leuk om een beeldentuin te bezoeken.

Tip bij het kopen van beelden: De eerste reactie telt.

Wilt u een beeld kopen en bent u zich aan het oriënteren bij diverse centra en beeldentuinen, wat is dan uw eerste reactie bij het zien van een beeld. Lelijk……gaat wel…… mooi….WHOW. Dan is de keuze duidelijk de WHOW (mits het in het budget past natuurlijk).

Griekse Mythologie of Boeddisme

Als u kiest voor een japanse tuin of bonsai tuin dan kunt u er het beste voor kiezen om bijpassende beeld(en) uit te zoeken. In die gevallen zal u dan eerder gaan voor een afbeelding van een Boeddha dan voor een Griekse god. Boeddha sluit ten slotten vele malen beter aan bij het thema. Toch zien wij dat Griekse Mythologie afbeeldingen ook vaak terugkomen in bloemen tuinen of strakke design tuinen om juist de standaard te doorbreken. Zonnewijzers zijn ook een voorbeeld van veel gebruikte tuinversiering binnen de Griekse Mythologie.Tuinbeelden wel gezien als de sieraden voor de tuin. U kunt de gekozen stijl ermee benadrukken, de nadruk op bepaalde delen van uw tuin wegnemen of juist accentueren. De keuze is aan u en afhankelijk van het beeld dat u uitgekozen heeft. Materiaal, vorm en kleur spelen hierbij de allerbelangrijkste rol. Hoe meer uw tuin één geheel vormt des te beter komt uw tuin tot haar recht.

Het is tuinversiering, en wordt dus als tuindecoratie gebruikt. 1 enkel beeld kan het geheel afmaken, te veel beelden wordt al gauw een beeldentuin.