Tips voor een kleine tuin

Helaas kan niet iedereen een grote tuin hebben. Maar wie zegt dat je een kleine tuin niet net zo leuk en ruimtelijk kunt indelen als een grote tuin? In dit artikel geven we jou wat extra tips om alles uit je tuin te halen.

 

Voorbereiding

Denk goed na over wat je echt per sé in je tuin wil hebben. Zoals een loungeset, een klimrek voor de kids of gras. Wanneer je dit hebt opgesteld, en wanneer het realistisch is, kun je beginnen met de inrichting van je huis. Ga samen kijken met een interieur-expert om te bepalen hoe je alles zó kunt neerzetten dat je het meest uit je tuin haalt.

 

Planten

Denk hierbij ook goed na wat voor plantsoorten je wil. Houd je van tuinieren? Dan kun je voor moeilijk onderhoudbare planten gaan. Wil je gewoon wat groens in je tuin, ga dan voor makkelijk onderhoudbare planten om de boel een opfleuring te geven.

 

Stenen

Niet onbelangrijk, wat voor vloer wil je in je tuin. Heb je kinderen? Veel kinderen vinden grind namelijk helemaal niet fijn omdat ze vaak op blote voeten of sokken lopen. Hierbij zijn tegels een stuk fijner. Het voordeel van grint is dat je het wel goed hoort, dus het is een soort low-budget anti inbraaksysteem.

 

Symmetrie

In kleine lange tuinen werkt symmetrie vaak goed. Meteen als je buitenkomt het terras, en daarna in het midden een lange pad met links en rechts van je hetzelfde. Het is alsof je je tuin in verschillende kamers verdeelt. Voor, links, rechts en achter waar vaak de schuur staat. Het creëert een oase van rust.

 

Voor meer tips over de tuin, kijk eens op tuinplek en maak je ideale tuin. Veel klusplezier!