Tips om optimaal van je tuin te genieten

We hebben de eerste paar dagen waarop we hoge temperaturen hebben gehad er al weer opzitten. Maar eerlijk is eerlijk, we hebben ook nog een paar heerlijke maanden voor de boeg! En als je een echt tuinmens bent, dan wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten van jouw tuin. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips en ideeën waarmee je dat kunt doen!

Schaf een terrasoverkapping aan

Er zijn steeds meer Nederlanders die een terrasoverkapping aanschaffen, omdat je hierdoor langer van je tuin kunt genieten. Een terrasoverkapping wordt vaak verward met een serre. Een serre is een uitbreiding van je woonkamer, is vaak geïsoleerd en is voorzien van verwarming.

Een terrasoverkapping kun je als een buitenkamer beschouwen die beschutting biedt tegen weerelementen waardoor je ook op de wat koudere dagen nog steeds prima in je tuin kunt zitten. Zeker de wat luxere overkappingen hebben flexibele glaswanden die je naar wens open en dicht kunt schuiven. Zo bepaal je zelf in hoeverre je buiten wilt zitten!

Plant zomer en winterplanten

In de zomer wil je natuurlijk dat je tuin er schitterend bijstaat, maar hoe leuk zou het zijn als je in de winter niet alleen maar naar kale takken hoeft te kijken? Omdat dat bereiken is het heel simpel: zorg dat er zowel zomer- als winterplanten in je tuin staan. Op die manier kun je het hele jaar genieten van je tuin, dat is toch fantastisch?

Schaf zonwering aan

Zeker op de dagen waarop de zon fel schijnt kan het dusdanig warm worden dat het niet meer comfortabel is om je tuin te zitten. Daarom is de investering in een zonnescherm een hele goede als je ervan houdt om, ondanks de felle zon, toch nog in je tuin te kunnen zitten. Overigens, als je ervoor kiest om een terrasoverkapping aan te schaffen, vergeet dan ook zeker niet om in de overkapping zonwering te laten monteren. Met name de modellen die een glazen dak hebben worden werkelijke ovens als de zon op het dak begint te schijnen.

Deel je tips

Tot zover onze tips om optimaal van je tuin te kunnen genieten. Heb je er zelf nog een tip? Mail ons dan even. We vinden het immers leuk als we het tuinplezier van onze lezers met elkaar kunnen vergroten!