Terrasverwarming voor winterse toestanden

Terrasverwarming is heel erg handig voor als het net weer wat kouder begint te worden ‘s avonds. U kent ze vast wel van het terras bij u in de buurt van het café of een hotel? Die mooie palen met halve kap erop waaruit de warmte straalt. Afhankelijk van de hoeveelheid vermogen van 1 terrasverwarmer kunt u zo’n kleine 10 tot 15m2. Maar er zijn nog veel meer modellen op gas, elektrisch en infrarood, als patioheater en terrasheater.

Infrarood verwarming

U bent op wintersport. U zit op een terrasje in het zonnetje. U geniet van de weldadige warmte. Terwijl het vriest. Dat is mogelijk door de manier waarop infrarood stralen van de zon werken. Wanneer infrarood stralen een oppervlak raken, komt er energie vrij in de vorm van warmte.

De warmte kan dus nooit wegwaaien vandaar dat een quartz infrarood terrasverwarming op basis van halogeenlampen dan ook de meest efficiënte manier van verwarmen is in de buitenlucht. Doordat de terrasverwarmer alleen de objecten verwarmd in de directe straling en niet de omgeving zal maar liefst 95% van de opgenomen energie omgezet worden in warmte.

Infrarood warmte is niet schadelijk voor de gezondheid, sterker nog het wordt zelf gebruikt om bepaalde fysieke problemen te verhelpen.

Elektrische verwarming

Met een elektrische terrasverwarming kan op een zeer efficiënte en veilige manier verwarmd worden.

De terrasstralers zijn op allerlei manieren inzetbaar. Zo kunt u ze uiteraard gewoon aan de muur bevestigen, inbouwen, op een steun zetten of bijvoorbeeld onder uw parasol monteren.

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

  • Directe warmte, 90% van de warmte is binnen 1 sec beschikbaar.
  • Doelgericht, de warmte kan door reflectoren net zoals licht in elke gewenste         richting worden gericht.
  • Veelzijdig, zelfs aparte gedeeltes kunnen effectief worden verwarmd – binnen en buiten.
  • Individueel, door middel van een optionele dimmer instelbaar van 0 – 100 %.
  • Betrouwbaar, minimale levensduur van de lampen is 5000 uur, ook bij constant in- en uitschakelen.
  • Veilig, schokbestendig door het gebruik van kwartslampen.
  • Milieuvriendelijker dan gas, geen vorming van emissies en geen zuurstofverbruik.
  • Schoon, geen vervuiling door lucht- of stof verplaatsing.
  • Compact, klein qua afmetingen.

Gas verwarming

Voor een aangename en natuurlijke infrarood warmte.We onderscheiden hier voor het gemak drie soorten terrasverwarmers. De gevel terrasverwarming op propaangas, de variant op aardgas en de vrijstaande patioheater.Bijna alle gas terrasverwarmers die wij verkopen werken het beste op propaan(flessengas). Propaan geeft een betere verbranding dan butaangas en is beter voor de heater en het milieu.Terrasverwarmers op aardgas sluit men aan op de aardgas leiding. Dit dient altijd te gebeuren door een ervaren monteur.

Stel in plaats van mei juni juli kunt u opeens van maart tot en met september lekker buiten zitten en genieten van de tuin. Daar gaat het toch allemaal om. En als u dan kiest voor een parasolverwarming (onder aan de parasol te bevestigen, of een patioheater (ook een goeie mogelijkheid voor wat extra warmte) dan heeft u ook nog een stukje modern en strak in uw tuin verwerkt als extra tuinaccessoire.