Kan ik verduisteringsjaloezieën in het dak van mijn veranda installeren?

Dit is een van de meest gestelde vragen die we van onze klanten krijgen: kan ik verduisterende jaloezieën in het dak van mijn veranda installeren ?

Strikt genomen is het antwoord ja! Dit is echter een ongebruikelijke keuze want als ze dicht zijn – en de meeste jaloezieën zijn voor het grootste gedeelte van het jaar dicht om de thermische situatie in een veranda te verbeteren- geven ze je het gevoel van een vals plafond. Daar een veranda meestal gezien beschouwd wordt als een luchtige ruimte vol licht, is het concept van een zijde die helemaal afgesloten is, ook al is dat het plafond, toch maar een zeldzaam idee.

Als je nu echter je veranda gaat gebruiken als een eenmalige slaapkamer voor je gasten, dan is de verduistering eerder een vereiste.

Er zijn nog een paar andere elementen waaraan men moet denken als men verduisterende plissegordijnen wil gebruiken: ten eerste zijn deze jaloezieën dikker. Verduisterend materiaal bestaat uit een kunststof lamel als achterplaat met daarop een decoratieve lamel. Daarom zijn ze dikker en vaak ook duurder. Als die jaloezieën dus worden open getrokken vormen ze ook een dikkere bundel dan bij de meeste andere stoffen, alhoewel men dat niet zo belangrijk vindt.

De kunststof achtergrond is normaal grijs gekleurd, maar dat maakt niet uit, want je ziet het toch niet, het zit immers aan de dakzijde. Toch is het belangrijk daaraan te denken, want als je aan de zijkanten van je veranda dezelfde materie wil gebruiken voor plissegordijnen , dan zal het uitzicht aan de buitenkant van de veranda niet zo mooi zijn.

Uiteraard kun je dit voorkomen door voor de zijkanten te kiezen voor Perfect Fit clip of voor Venetiaanse jaloezieën. Denk er echter wel dat de enige type van Perfect Fit clip die je kunt vinden in plissegordijnen bestaat. Moest je verder advies nodig hebben, aarzel dan niet om ons, mijnplissegordijnen.nl te contacteren.