Inspiratie nodig om je woonkamer in te richten?

klok

De woonkamer is de plek in huis waar je de meeste tijd doorbrengt, het kloppende hart van je woning! Daarom is het belangrijk dat je genoeg aandacht besteedt aan de inrichting ervan. Heb je niet veel inspiratie? Lees dan even verder en ontdek hoe je eraan begint.

Gezellig tv-hoekje

Wie houdt er niet van een avondje televisiekijken na een zware werkdag? Creëer een gezellig tv-hoekje in de woonkamer met de volgende onmisbare meubels: een bank, een salontafel en een tv-meubel. Hou jij van moderne meubels? Dan kun je kiezen voor een strak, minimalistisch design of voor industriële toetsen. Heb je het liever wat authentieker en warmer, dan zijn natuurlijke houttinten de juiste keuze voor jou.

De bank maak je extra comfortabel en verwelkomend door er leuke sierkussens en zachte plaids aan toe te voegen. Dit hoekje moet echt aanvoelen als een oase van rust waar je volledig kan ontspannen. Werk het geheel af met een stijlvol vloerkleed en je tv-hoekje is compleet. Wat heerlijk om hier thuis te komen.

Eet- en woonkamer in één

tv-hoekje

Tegenwoordig is de eetkamer geen aparte ruimte meer, maar een vast onderdeel binnen de woonkamer. Zorg ervoor dat je comfortabele stoelen kiest, want als je vrienden of familie uitnodigt, dan is het niet uitzonderlijk dat je urenlang aan tafel blijft zitten! Naast een eettafel en stoelen heb je natuurlijk een plekje nodig om servies en andere spullen in op te bergen. Denk maar aan een dressoir, een buffetkast of een vitrinekast. Vind je het moeilijk om meubels te vinden die perfect bij elkaar passen? Dan is een compleet samengestelde woonkamer de ideale oplossing. Je kunt namelijk bijpassende meubelen uitkiezen en samen bestellen, bijvoorbeeld een eettafel met stoelen, een salontafel, een tv-meubel en een buffetkast van dezelfde collectie. Zo heb je meteen een harmonieuze woonkamer.

Vergeet de muren niet

wandrekZelfs al heb je de ruimte tot in de puntjes afgewerkt, soms kan je nog steeds het gevoel hebben dat er iets ontbreekt. Nou, dat kan liggen aan kale muren. Die kan je gelukkig snel opfleuren met behulp van leuke muurdecoratie. Hang een mooie klok, een schilderij of een fotokader op en de ruimte zal er al helemaal anders uitzien. Daarnaast kun je kiezen voor een wandrek dat je de nodige opbergruimte biedt en tegelijk een eyecatcher is. Voor kleinere spulletjes kan je er bovendien opbergmanden in plaatsen.

Zoek de juiste verlichting

staande-lampVerlichting doet natuurlijk ook heel wat met de ruimte. Speel met de warmte van het licht en zoek wat jij het liefst hebt. De juiste lamp is niet alleen handig om ’s avonds een boek te lezen of om gezelligheid te creëren, hij is absoluut ook decoratief en geeft je woonkamer karakter. Ga jij voor een stoere hanglamp of een elegante staande lamp?