Hoe duurzaam is jouw huis?

Het welzijn van onze aarde is een populair onderwerp op het moment. Overal zien we de bedrijfsvoeringen veranderen en wordt ieder bedrijf min of meer geacht de transitie te maken naar een bedrijfsvoering voor een betere wereld. Maar ook voor ons als consumenten veranderd er steeds meer. Zo is er steeds meer kritiek op de hoge consumptie van vlees, stoten we met z’n alle veel te veel co2 uit, is Vegan zijn eerder normaal geworden dan anders, etc. Maar ook het verduurzamen van je huis en het bewust omgaan met energie is enorm belangrijk geworden. Zo is Zonne Energie enorm in populariteit gestegen de afgelopen jaren.

Weet je niet precies wat Zonne Energie inhoudt? Volg dan het linkje even.

Duurzame toepassingen voor thuis

Er zijn inmiddels enorm veel toepassingen om je eigen huis te verduurzamen en zo een steentje bij te dragen aan een betere wereld. De populairste methode die hiervoor gehanteerd wordt is het aanschaffen van zonnepanelen en met behulp van Zonne-energie je eigen stroom op te wekken. Vaak is dit nog een stuk voordeliger dan reguliere energie en heb je de aanschaf van zonnepanelen in een aantal jaar terugverdient.

Waar het aanschaffen van zonnepanelen een investering kost zijn er ook genoeg andere oplossingen waardoor je zonder initiele investering, alsnog kan bijdragen.

Duurzame energie die ook écht duurzaam is

In veel onderzoeken komt naar voren dat veel aanbieders van duurzame energie, wellicht duurzamere energie verkopen, maar zeker geen duurzame energie. Waarom wordt dit dan wel verkocht als duurzame energie en niet als duurzamere energie?

Een van de weinige aanbieders die wel echt duurzame energie verkoopt is Vandebron. Vandebron is een relatief kleine energieleverancier die haar energie direct bij de bron inkoopt. Dit zijn veelal boeren met windmolens of zonnepanelen op hun grond. De windenergie van Vandebron komt dan ook direct van deze boeren en je kan als consument zelfs kiezen bij welke boer je de energie wilt inkopen. Super transparant en ook nog eens leuk om te weten!

Naast de directe inkoop zijn er nog vele andere manieren waarbij je een steentje kan bijdrage. Denk bijvoorbeeld aan je watergebruik, elektrisch rijden, vaker met het OV, warmtepompen, recyclen, minder eten weggooien en nog vele andere relatief makkelijke oplossingen. Zo dragen we allemaal bij aan een beter milieu en een gezonde planeet!