Haal de natuur in huis

Anno 2017 willen we steeds meer tot rust komen en de drukte van het dagelijks leven ontvluchten in onze vrije tijd. We willen ons omringen door natuur en gaan in de weekenden wandelen op het strand, zwemmen in een verlaten meertje of picknicken in het bos. Omdat deze pure natuur niet altijd naast de deur ligt, is het in huis halen van wat groen een goed alternatief. Ook het creëren van een natuurlijke omgeving om huis kan rustgevend werken. We willen je graag inspireren met de volgende ideeën:

Planten, bloemen en blaadjes
Met het in huis halen van planten en bloemen verhoog je het percentage groen in huis. Het leuke hieraan is dat je eindeloos kunt variëren en er ontzettend veel verschillende kamerplanten te verkrijgen zijn. Exotische en tropische planten zoals de Bromelia hebben stevige, kleurrijke bladeren. Hierdoor krijgt je woning een zomerse sfeer en waan je je in het buitenland als je thuis komt. Of ga voor een grappig Bonsai boompje, stoere cactussen of wat vetplantjes. Een andere manier om groen in huis te halen is het plakken van bijzondere bladeren achter het glas van fotolijstjes. Hang alle lijstjes bij elkaar en zet op een krukje of kast in de buurt een leuke, kleine plant. Binnen korte tijd is je eigen natuur hoekje ontstaan. Zet de stoel van je oma erbij, pak een boek en ontspan!

Een natuurlijk terras
Ook al heb je in je tuin of balkon niet heel veel plek; maak er een leuk terras van! Niets is namelijk fijner dan in je eigen, groene omgeving tot rust te komen. Ten eerste is het belangrijk dat je terras een natuurlijke look heeft. Dit kun je doen door de vloer te bekleden met natuurlijke houtcomposiet terrasplanken van Plastica. Zet op je terras wat bloempotten met bloembollen, struin kringloopwinkels af voor een houten bankje en hang een vogelhuisje op. Genietmomentjes in je eigen omgeving gegarandeerd.

Reguleer het klimaat in huis
Ondanks je tropische planten, wil je niet dat de zomer zorgt voor een tropisch klimaat in huis. Heb je grote ramen? Dan is de kans groot dat je huis hierdoor flink opwarmt in de zomer. Zorg daarom voor donkere gordijnen of lamellen. Een andere reden kan zijn dat de isolatie van de gevel en het dak niet helemaal optimaal is. Het kan dan interessant zijn om je huis te laten isoleren door een specialist. Een goede isolatie zorgt in de zomer voor een koelere woning en houdt tijdens de koude wintermaanden de warmte vast.