Eigen stroom verkopen aan jouw buren

Op zonnige dagen heb je met veel zonnepanelen op het dak meer energie die je zelf opwekt dan dat je verbruikt. Deze stroom wordt teruggeleverd aan het net, wat daar van origine niet op gebouwd is. Met slimme software is het mogelijk om de stroom direct aan de buren te leveren.

In Groningen is het al gebeurd dat er meer stroom opgewekt is dan dat er teruggeleverd kon worden op het net. Als dat gebeurt dan schakelen de omvormers die bij de zonnepanelen horen automatisch uit. Wel goed dat dit systeem er is en dat het werkt, maar zonde van de stroom die dan niet opgewekt wordt! Genoeg reden dus om naar manieren te zoeken die ervoor zorgen dat er geen overbelasting kan ontstaan. Direct het stroomoverschot lokaal verhandelen is zo een manier, buren die bijvoorbeeld hun elektrische auto willen opladen of een winkel met koelvitrines.

Slimme software

Zonnepaneelbezitters die direct hun stroomoverschot kunnen delen met bijvoorbeeld buren; er zijn een aantal initiatieven voor. Al deze initiatieven zijn gebaseerd op slimme software genaamd “blockchain”. Dit is software op de computer om kWh’s energie van de buren te kopen en verkopen.

Energieleveranciers

Hoe meer mensen zelf energie opwekken, hoe minder nut de energieleveranciers hebben. Dit omdat je jouw eigen opgewekte energie direct (ver)koopt van of aan de buren. Blockchain zou dus een flinke opschudding kunnen veroorzaken in de energiewereld. Zeker voor de komende jaren is dit nog lang niet het geval dus het is nog altijd verstandig om de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld energie vergelijken op EasySwitch.nl die hun eigen vergelijker hebben ontwikkeld die jou de beste deals laat zien.

Met deze energievergelijker heb je binnen no-time een overzicht van de verschillende energiecontracten die op jouw adres beschikbaar zijn. De resultaten zijn natuurlijk 100% onafhankelijk, gespecificeerd op jouw persoonlijke verbruik en ook de laagste prijs is gegarandeerd. Vergelijk jouw energiecontract en stap over van energieleverancier op EasySwitch.nl, jouw besparing kan wel tot 400 euro per jaar oplopen!