Een vuurkorf brengt sfeer in elke tuin

Als je aan duizend mensen vraagt wat zij nou echt een toevoeging vinden in de tuin, zal een groot gedeelte het volgende zeggen: een vuurkorf. Een vuurkorf wordt eigenlijk al eeuwen gebruikt om sfeer, licht en warmte te brengen. Tegenwoordig zie je ze ook nog veel. Het voordeel aan vuurkorven is dat ze erg betaalbaar zijn en overal verkrijgbaar. Bovendien kun je ze gemakkelijk kwijt in de tuin. Hier lees je wat de mogelijkheden zijn als je op zoek bent naar een vuurkorf.

Van simpel tot luxe

De meeste vuurkorven die je ziet hebben een authentiek uiterlijk. Toch zijn er ook exclusieve vuurkorven te koop. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rechthoekige vuurkorf? Zo’n korf past uitstekend in de wat modernere tuinen. Ook kun je er voor kiezen om een vuurkorf op pootjes te kopen, of meer een mandmodel. Er zijn zelfs exclusieve designs die zelfs zonder vuur de show stelen. En zelfs die exclusieve designs zijn goed betaalbaar. Bij vuurkorven wordt er namelijk op een slimme materiaal gebruik gemaakt van het materiaal. Zo krijg je ook nog eens de optimale warmte die je van vuurkorven gewend bent.

Hoe ga jij je vuurkorf gebruiken?

Een vuurkorf is dus geschikt voor iedere tuin, maar is het ook geschikt voor meerdere toepassingen? Die vraag kunnen we met een volmondig ja beantwoorden. Vuurkorven zijn ideaal om wat meer warmte in de tuin te brengen. Je hoeft dus niet ’s avonds te koukleumen als het eenmaal afgekoeld is. Daarnaast kun je vuurkorven perfect gebruiken om marshmallows, noten, of brood boven te roosteren.

Maar dat is niet alles. Leg er een rooster overheen en je vuurkorf is opeens een barbecue. Het voordeel is dat je dan geen barbecue meer hoeft aan te schaffen. En ben je eenmaal klaar met kokkerellen, dan blijf je lekker ’s avonds rondom de vuurkorf zitten. Sommige vuurkorven zijn standaard uitgerust met een rooster en met een schaaltje om de as op te vangen. Bij andere vuurkorven moet je zelf het rooster nog aanschaffen. Een vuurkorf met rooster kun je via de betere webshops bestellen.