Een nieuwe tuin aanleggen

Wellicht heb je net een nieuw huis gekocht, extra grond afgenomen of misschien ben je de oude tuin wel helemaal zat, wat de reden ook is; tijd voor een nieuwe tuin! En niet zomaar een tuin, je wilt naar alle waarschijnlijkheid een tuin waar je de aankomende 10 jaar volop van kan genieten. Misschien speelruimtes voor de kinderen, een terras, een hele bloemenzee of toch die appelboom die je altijd al wou, waar je ook naar op zoek bent, dit blog gaat je erbij helpen. In dit blog zullen een aantal tips worden weergeven waardoor jij je tuin binnen no-time op een goede manier aanlegt.

Maak een mindmap

Is het zo simpel? Ja, het is zo simpel! Door een mindmap te maken zorg jij ervoor dat al jouw creativiteit op papier zet. Hierdoor kom je er allereerst voor jezelf achter waar jij nou daadwerkelijk naar op zoek bent voor een nieuwe tuin. Vervolgens moet je de ideeën van de mindmap om gaan zetten naar haalbare, realistische doelen. Bepaal voor jezelf hoeveel geld jij over hebt voor je tuin en of je voor dat leuke idee wat je zojuist hebt verzonnen echt geen extra zakcentje over hebt. Vervolgens kan je alles wat je wil op papier zetten en dit alles in je tuin op papier gaan indelen. Niet alles zal passen, dus overweeg wat je beter bij elkaar vindt passen, of wat noodzakelijk voor in je tuin is en bouw hieromheen je tuin. Zorg wel dat je tot op de centimeter je tuin gemeten hebt, je wilt namelijk niet dat je er later achter komt dat iets toch niet in je tuin past.

Aan de slag!

Vervolgens zijn er 2 manieren om aan de slag te gaan in je tuin: je laat het uitbesteden of je gaat zelf aan de slag. Als je zelf aan de slag gaat, begin dan eerst met je grond als je hier iets aan wilt laten doen. Als je allereerst de grond doet, heb je het belangrijkste gehad en kan je hierop verder bouwen. Kijk van te voren goed wat voor materialen of apparaten je nodig hebt en zorg dat je dit in huis hebt. Je wilt namelijk niet tijdens het aanleggen van je tuin steeds nieuwe spullen moeten halen omdat je erachter komt dat je iets mist. Ga goed voorbereid aan de gang en je zult zien dat je in een snelvaart je tuin af hebt. 

Maak gebruik van een hovenier

Maar hoveniers onderhouden toch alleen je tuin? Nee, veel hoveniers in Amsterdam kunnen naast je tuin onderhouden, ook je tuin aanleggen in Amsterdam. Ze kunnen je daarnaast ook helpen bij het ontwerpen van jouw nieuwe tuin. Je tuin laten aanleggen door een hovenier neemt wel kosten met zich mee, maar je hoeft het tenminste niet helemaal zelf te doen en je weet zeker dat er een mooi resultaat uitkomt. De hoveniers zorgen er namelijk voor dat jouw tuin er precies zo bij komt te liggen als dat jij het in je ontwerp had staan. 

Volg deze tips op, zodat jij zometeen heerlijk de zomer in kan gaan, genietend van je tuin!