Een natuurlijk ogende schutting

Je bent de trotse bezitter van een woning en wilt de tuin grondig aanpakken. Een van de meest voorkomende vormen van erfafscheiding in Nederland is de schutting. Maar hoe zorg je ervoor dat de schutting natuurlijk blijft en niet over komt als een strak en saai stuk hout?

Het plaatsen van een schutting is een specialistische klus. De schutting moet vaak redelijk diep in de grond geplaatst worden en moet kaarsrecht staan. Daarnaast dient de schutting precies op de erfafscheiding geplaatst te worden. Voor je het weet heb je immers de rijdende rechter aan de deur! Een schutting plaatsen kun je zelf doen, maar het is vaak aan te raden om dit door een bedrijf te laten doen dat hier veel ervaring mee heeft.

Je schutting een groen aanzicht geven kan door hem aan te kleden met een plant zoals klimop. Dit soort klimplanten groeit tegen de schutting op en zorgt ervoor dat je na een tijd geen schutting meer zien, maar enkel een muur van groen om de tuin hebt staan. Klimop is wel een plant die erg hard groeit en zich erg stevig bindt aan de schutting. Het is dan ook aan te raden om de klimop regelmatig te snoeien en ervoor te zorgen dat deze niet de overhand krijgt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de klimop niet tegen de woning aan gaat groeien. Dit kan voegen beschadigen en ook kan de klimop door de kleinste gaatjes naar binnen groeien.

Twijfel je of het plaatsen van een schutting iets is wat je zelf kunt uitvoeren? Vraag eens in je omgeving of er mensen zijn die hier ervaring mee hebben en je zouden willen helpen. Wanneer dit niet het geval is, is het verstandig om de schutting te laten plaatsen door een erkende specialist.