Een groen dak, wie wil dat nou niet?

Om uw dakconstructie te beschermen tegen de verschillende vormen van neerslag door het jaar heen, kunt u uit verschillende soorten dakbedekkingen kiezen. Een van de meest gekozen vormen van dakbedekking voor een plat dak, is een groene dakbedekking. Dit type dakbedekking is een alternatief voor een bitumen dakbedekking, welke tot voor kort het meest gekozen type dakbedekking was voor een plat dak. Een bitumen dakbedekking is te herkennen aan de zwarte laag bitumen, wat over uw platte dak wordt gelegd. Niet alleen is een bitumen dakbedekking relatief duurzaam, ook is het erg goedkoop om een bitumen dakbedekking aan te leggen. In dit artikel vertellen we u meer over hetgeen een groen dak is, de voordelen van een groen dak, enzovoorts.

Werking van een groene dakbedekking

Bij een groen dak wordt uw platte dak bekleed met een laag van verschillende soorten grassen en mossen. Deze grassen en mossen zorgen er niet alleen voor dat uw dak een nette, duurzame uitstraling krijgt, ook zorgt het groen voor het vasthouden van de warmte in de wintermaanden. Zo verbruikt u minder energie om de ruimtes binnen uw woning te kunnen verwarmen. Daarbij doet dit de isolatiewaarde van uw woning toenemen, waardoor u uw woning op termijn voor een groter bedrag kunt verkopen. Dat is echter niet het enige voordeel van een groen dak. Denk ook aan het feit dat een groene dakbedekking uw woning zomers lekker koel houdt!

Een groen dak is goed te combineren met zonnepanelen, waarmee u uw woning nog duurzamer kunt maken. Doordat een groene dakbedekking weinig onderhoud nodig heeft, zullen de zonnepanelen niet in de weg staan. Het onderhoud aan uw groene dak kunt u door een dakdekkersbedrijf bij u in de buurt uit laten voeren.

Keuze tussen een bitumen en groene dakbedekking

Zoals reeds beschreven heeft u de keuze uit een bitumen en groene dakbedekking. Het is niet altijd even gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Een groene dakbedekking zorgt voor een verhoging van uw isolatiewaarde, maar is ook een stuk duurder dan een bitumen dakbedekking. Daarentegen gaat een groen dak doorgaans wat langer mee dan een dakbedekking met bitumen. Het kan verstandig zijn om vooraf naar het advies van een dakdekker bij u in de buurt te informeren. Een dakdekker kan u een goed overzicht geven van de voor- en nadelen van deze dakbedekkingen. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken!