Dit moet je doen als je kakkerlakken in de badkamer hebt

Kakkerlakken zijn een ongediertesoort waar veel mensen alleen bij de gedachte aan het insect al rillingen over hun lijf voelen lopen. De kakkerlak leeft op zeer onhygiënische plekken en heeft dan ook een reputatie als één van de meest onreine insecten. Het beestje wordt vaak in rioleringen en afvoeren aangetroffen. Dit komt doordat kakkerlakken dol zijn op warme plekken met een hoge luchtvochtigheid. Zij vinden in de riolering en afvoer ook hun voedsel. Soms komen ze echter uit hun schuilplaats omhoog om op zoek te gaan naar ander eten. Op die momenten kan je de kakkerlakken ook in je badkamer signaleren. Wat je dan moet doen is natuurlijk het ongedierte laten bestrijden. Hiervoor kan je de hulp van een ongediertebestrijding bestrijding inroepen zodat je zelf niet met de vieze dieren te maken hoeft te krijgen.

Kakkerlakken bestrijden zeer lastig

Over kakkerlakken bestaan veel misverstanden. Het is een ongediertesoort die haast een mythische status heeft bereikt door de vele verhalen die over het beestje rondgaan. Deze hebben vooral met de hardnekkigheid van een kakkerlak te maken. Zo is een voorbeeld van een dergelijk verhaal dat een kakkerlak het enige dier is dat een ontploffing van een atoombom zou kunnen overleven. Als dat waar zou zijn dat zou de kakkerlak werkelijk de meest moeilijk te bestrijden ongediertesoort ter wereld zijn. Het is echter een legende die niet op waarheid is berust. Wat wel waar is, is dat kakkerlakken zeer lastig te bestrijden zijn. De insecten zijn immuun voor veel insecticide soorten en kunnen zich razendsnel voortplanten waardoor het probleem steeds weer lijkt terug te keren.

Hulp van ongediertebestrijding inschakelen

Als je een akelig gevoel krijgt bij enkel het aangezicht van een kakkerlak dan kan je bij het bestrijden de hulp van de ongediertebestrijding inschakelen. Zij zullen dan helpen om het smerige ongedierte weer uit de badkamer te krijgen. Een ongediertebestrijding heeft de beschikking over professionele bestrijdingsmiddelen. Tegen deze middelen zijn zelfs kakkerlakken niet bestand. Kakkerlakken bestrijden zal hierdoor vrijwel altijd in één keer succesvol zijn. Om er vervolgens voor te zorgen dat de kakkerlakken niet meer terugkeren in de badkamer zijn nog een aantal preventiemaatregelen noodzakelijk. Zo moet er bijvoorbeeld voor gezorgd worden dat de luchtvochtigheid in de badkamer niet te hoog is. Daarnaast moeten rioleringen en afvoeren vrij worden gehouden van verstoppingen. Als je deze maatregelen opvolgt dan is kakkerlakken laten bestrijden niet meer noodzakelijk.