De voordelen van een zwembadoverkapping

Wanneer je een zwembad in de tuin hebt wil je daar natuurlijk zo veel mogelijk van genieten, het liefst heel het jaar lang. Dit betekend dat je in de winter flink moet stoken om het water een aangename temperatuur te geven. Naast de flinke kosten voor het stoken is een ander nadeel dat er veel water verdampt. Dit zorgt er dan weer voor dat je veel water moet bijvullen om het water op peil te houden en vervolgens dit nieuwe water ook weer moet verwarmen. Een oplossing om de kosten naar beneden te krijgen als het gaat om de stookkosten is een zwembadoverkapping. Met een overkapping kun je het zwembadwater makkelijker warm houden zonder veel te stoken. Met een goede overkapping krijg je het water tot wel 10 graden warmer.

Maak gebruik van de zon, het is gratis
Wanneer het buiten steeds kouder wordt, kun je nog steeds lekker zwemmen als je een overkapping plaatst over je zwembad. Zwembadoverkappingen zijn voorzien van speciaal glas. Dit speciale glas zorgt ervoor dat zwembadwater snel opwarmt en er een prettige temperatuur ontstaat onder de overkapping. Een andere speciale eigenschap van het glas is dat het UV-licht tegen houdt. Zo kun je zwemmen en heb je geen last van de straling. Door een overkapping kun je dus het gehele jaar blijven zwemmen. Wanneer de tuin onder een laag sneeuw ligt, is het onder de overkapping van je zwembad nog steeds zeer aangenaam.

Door een zwembadoverkapping heb je minder last van verdamping
Uiteraard is het zo dat het water in je zwembad altijd zal verdampen. Met een overkapping zal het echter wel een stuk minder snel gaan. Door de overkapping ontstaat een kas-effect wat er voor zorgt dat het warm blijft, maar ook dat het water minder snel naar buiten kan. Wanneer er minder water verdampt, moet het zwembad minder vaak bijgevuld worden. Het bijvullen van zwembad is niet het grootste probleem en kost ook niet heel veel. Wel is het zo dat het nieuwe water in het zwembad verwarmd moet worden en dat kost juist wel veel geld. De overkapping zorgt er niet alleen voor dat water minder snel verdampt en bijvullen dus minder vaak nodig is, maar ook zorgt de overkapping er voor dat het water snel opwarmt waardoor bijstoken vaak niet meer hoeft. Een zwembadoverkapping is dus absoluut een goede investering omdat de jaarlijkse energienota flink lager zal uitvallen.

Bron: zwembad-overkapping.com