Creativiteit in en rondom uw woning

 

Bekijkt u wel eens uw woning met een artistiek oog? Ik bedoel, weet u wel welke charme uw woning heeft of, beter gezegd, kan hebben? De mogelijkheden van uw woning en tuin zijn bijna oneindig. Het is echter de vraag welke mogelijkheden dit dan zijn.

Bekijk uw woning eens van de creatieve zijde. Laat uw gedachten gaan en bedenk wat u belangrijk vindt aan uw woning of tuin. Niets is te creatief. Dat is juist de schoonheid van creativiteit. Wat nou als de tuin werd voorzien van een mooi tuinhuisje? Of als de muren van uw woning worden geschilderd? Dat zou uw woonomgeving kunnen verrijken.

De kracht van verf

Veel mensen onderschatten de kracht van verf. Een luchtig likje verf kan al zorgen voor een heel ander aanzien. Neem nu een boerderij woning. Dit zijn woningen die een stukje nostalgische waarde met zich meedragen. Dat gevoel moet terugkomen in de kleur van de deuren en/ of kozijnen. Wanneer uw deuren bijvoorbeeld donkergroen zijn, dan is het mooi als de deurstijlen een contrasterend kleurtje krijgen, zoals wit. In dit geval kunt u dan het beste voor een crème variant gaan. Dat geeft wat meer gevoel dan een rein witte kleur.

Bij moderne woningen zien we steeds meer zogenaamde ‘betonlooks’ voorbij komen. Zowel in trappen, keukens, maar ook aan de buitenkant van de woningen door bijvoorbeeld gevelbeplatingen. De betonlook wordt gecreëerd door het materiaal beton, maar er zijn mogelijkheden om deze look te scheppen door verf. Daarnaast zijn er natuurlijk vele andere soorten en kleuren te bespeuren. Maar kies de kleur die het beste bij jou persoonlijkheid en woning past. Wees vooral niet te voorzichtig in de keuze. Dat beperkt de creativiteit.

Energie van de natuur

Ook met energie kunt u creatief zijn. Denk maar eens aan een regenton waarin u regenwater opvangt om daarmee uw gazon eens te besproeien. Hiermee bespaart u kosten en energie. U kunt hierin zo ver gaan als u wilt. Waar een regenton van plastic prima kan volstaan, is het hebben van een ondergrondse regenton van beton bijna een luxe.

Denk ook aan het zelf aanleggen en onderhouden van een moestuin. Dit is een uitstekende investering. Goede grond heeft weinig voeding nodig en goede grond zorgt in combinatie met zonlicht voor de juiste groei van planten, zoals uien, prei, tomaten en aardbeien. Wel is het belangrijk te weten dat de grond ook eens uitgeput kan raken. Een handige tip is het bewaren van plantaardig afval. Het afval van de planten kan weer zorgen voor compost dat de grond weer een impuls aan voedingsstoffen kan geven. Op die manier bent u creatief bezig waarbij u en de natuur beiden voordeel hebben.