Buitenverlichting met sensor

Buitenverlichting met een speciale sensor zorgt ervoor dat een lamp geheel automatisch aangaat. Als u of iemand anders bijvoorbeeld het erf opkomt, dan merkt de sensor beweging op. Dit zorgt ervoor dat de lamp direct aangaat. Het hebben van dergelijke verlichting in uw tuin kan veel voordelen hebben. Hoe werken buitenlampen met een sensor precies? Wat zijn de voordelen van deze lampen?

Lamp met ingebouwde bewegingssensor

De buitenlampen met sensor werken aan de hand van een speciale bewegingssensor. De sensor signaleert bewegingen en reageert hierop door de lamp aan te doen. Plaats de buitenlamp op een plek waar u vaak komt en waar de sensor u kan signaleren. Bijvoorbeeld bij de voor- of achterdeur. Als er een bepaalde tijd geen beweging wordt gesignaleerd, gaat de lamp weer uit. De lampen zijn onder andere bij bouwwinkels te verkrijgen, maar ze zijn ook veelal online te bestellen, bijvoorbeeld via deze gespecialiseerde webshop in buitenlampen met sensor.

Voordelen buitenlamp met sensor

Als huiseigenaar is het fijn als u niet in het donker bij de deur staat, bijvoorbeeld als u uw sleutel moet zoeken. Het is tevens een stukje veiliger, omdat u niet over een bepaald voorwerp – dat u in het donker vaak niet kunt zien – kan struikelen. Bovendien is het voor uw gasten erg fijn om in het licht verwelkomd te worden. Hetzelfde geldt voor ongenode gasten, al zijn zij hier waarschijnlijk minder blij mee. Het plotseling aanspringen van licht schrikt hen namelijk af. Een van de belangrijkste voordelen is nog wel dat het licht niet onnodig (lang) blijft branden. Dit scheelt uiteindelijk in de kosten.

Licht blijft niet onnodig branden

Het grootste voordeel is zoals gezegd dus dat het licht niet onnodig blijft branden. Dit komt namelijk vaker voor dan u denkt. Als u niet buiten bent, is het niet nodig om een licht te laten branden. Het onnodig laten branden betekent ook een hogere energierekening. Om dit te voorkomen kunt u buitenlampen met sensor aanschaffen.