Barbecues voor outdoor cooking in de buitenkeuken

Barbecues zijn de basis voor het outdoor cooking. Hier is het bereiden van een maaltijd buiten in de tuin mee begonnen. De BBQ is heden ten dage een onmisbare partner in tuin en op de camping. Kleine draagbare modellen om mee te nemen en grote vaste modellen als onderdeel van een buitenkeuken, de verschillen zijn enorm. Was het vroeger hoofdzakelijk de eenvoud van het bakken op kolen, heeft het daar tegenwoordig weinig meer mee te maken. Luxe buitenkoken is in!

Iedereen kent ze wel BBQ, en de meesten hebben er ook wel eens een gebruikt:. Tot een paar jaar geleden waren er in principe 2 versies bekend namelijk de versie op kolen (briketten of houtskool) of die op gas. Al snel werd aangedrongen op de gas versie want daar zou gezonder eten af komen. Niet lang daarna kwam de elektrische versie uit van de “BBQ” die nog weer beter zou zijn dan de versie op gas. Vandaag de dag is dit allemaal achterhaald met de complete buitenkeukens waarbij echt alles ingesteld kan worden. Over het algemeen is de werkoppervlakte van een barbecue flink groter geworden zodat men het vlees goed kan bereiden. Daarnaast kunt u ook intstellen wat de temperatuur moet zijn en soms ook na hoeveel minuten het vlees al weer van de grillplaat af moet.

Zijn de nieuwe nou leuker of neem ik toch die oude versies?

Hierover verschillen de meningen van de mensen nogal. Sommige vinden de rook en het opstoken van zo’n “oude” barbeque een stuk leuker dan het “saaie” nieuwe op gas of electrisch. Ergens is hier ook wel iets voor te zeggen maar in een tijd waarin alles om gezondheid draait moet er wel rekening gehouden worden met de staat van het vlees en de mogelijke stoffen die bij het bereiden vrij komen. Dat daargelaten, wat staat nu beter in de tuin?

Ook hierover verschillen de meningen nogal. Het kan een prima tuinaccessoire zijn maar er kan ook voor gekozen worden om een buitenkeuken te nemen van roestvrij staal of stenen die prominent aanwezig is in de tuin.

Afhankelijk van het feit wat u beter vind staan in uw tuin, wat beter past bij uw soort tuin en uw persoonlijke smaak zult u een keuze moeten maken uit het grote assortiment barbecues voor de tuin. Het is en blijft een leuke en meestal een smakelijke tuinaccessoire, die BBQ.