Alle voordelen van een bouwkundige keuring

De voordelen van een bouwkundige keuring, ook wel een bouwtechnische keuring zijn eindeloos.Je kunt ze uit laten voeren aan je woning, VvE of vastgoed. Voor een koper als verkoper, of bewoner van een woning of VvE kan een keuring van belang zijn. In alle gevallen krijg je een duidelijk inzicht in de eventuele gebreken en de natuurlijk de kosten bouwkundige keuring daarvan.

Welke partij mag een bouwkundige keuring uitvoeren?

Ieder bouwbedrijf die gespecialiseerd is in bouwkundige keuringen mag met of zonder certificaat een bouwkundige keuring uitvoeren. Echter is het voordeel van een onafhankelijke partij, dat zij geen belang hebben bij de uitslag. Buiten dat, is het een fijn idee dat iemand de keuring uitvoert die daarvoor gecertificeerd is.

Wat zijn de voordelen voor een woning koper

Het voordeel wat het meest voor de hand liggend is, is natuurlijk dat je precies weet wat je koopt, op die manier komt je niet voor verrassingen te staan. Het rapport kan worden gebruikt tijdens de onderhandelingen bij de aankoop van een woning. Je kunt de bouwkundige keuring ook uit laten voeren als je gaat verbouwen, want zeg nou zelf een verrassing tijdens de verbouwing zit niemand op te wachten.

De voordelen voor een verkoper

Het meest voor de hand liggende voordeel voor de verkoper is dat je de bouwkundige keuring kunt gebruiken om het vertrouwen te wekken van een potentiƫle koper. Natuurlijk kun je ook aangeven wat er nog moet gebeuren aan de woning, en daarbij voldoe je ook nog eens aan de wettelijke meldingsplicht.

Voordelen voor een VvE

Ook een VvE kan een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Je krijgt beter inzicht in de staat van het complex. En het bestuur kan je hierin steunen om zo te zorgen voor het onderhoud van het complex.