4x Tips voor een soepele verhuizing

Verhuizen wordt vaak niet als iets leuks ervaren. Te veel spullen die je mee wilt nemen en kort weg te veel te doen in een veel te korte tijd. Ga je binnenkort verhuizen en zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen! Wij hebben hier de vijf tips op een rijtje voor je gezet die je verhuizing soepel laat verlopen. Hierna ben jij de verhuis-pro binnen jouw vriendengroep en ga je geen verhuizing meer uit de weg.

Spullen weg doen
Het klinkt als een relatief makkelijke oplossing: spullen weg doen, maar zo makkelijk is het vaak jammer genoeg niet. Hoe minder spullen je nog in je woning hebt, hoe minder je mee hoeft te verhuizen en dus ook minder hoeft in te pakken. Daarnaast is het ook een goed moment om echt te bekijken wat je wilt houden en welke spullen eigenlijk vrijwel geen waarde hebben. Dit geeft niet alleen rust binnen de voorbereidingen van verhuizen, maar ook met het uitpakken. Dit thema is op het moment ook ontzettend populair en sluit aan op de theorie van Marie Kondo.

Dozen, dozen en nog eens dozen
Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar het inpakken in dozen scheelt enorm veel. Goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Ze beschermen niet alleen je spullen goed, maar je kunt ze ook nog makkelijk stapelen. Dit is erg handig voor het vervoeren van je spullen en biedt dan ook zeker verhuiscomfort. Het is daarbij wel handig om breekbare spullen en zwaardere spullen van elkaar te scheiden, mocht er tijdens het verhuizen wel wat verschuiven dan beschadigen je andere spullen niet. Heb je wel pech tijdens je verhuizing en valt je telefoon bijvoorbeeld per ongeluk van de trap naar beneden dan ben je hiervoor verzekerd met je inboedelverzekering. Ook je opstalverzekering dekt zaken rondom glaszaken.

Labelen
Naast verhuisdozen is het handig om deze dozen ook te voorzien van een label. Op die manier kun je de dozen direct in de juiste ruimte plaatsen en scheelt dit ook enorm met uitpakken. Daarnaast hoef je niet eindeloos te zoeken naar bepaalde items die je wellicht nodig hebt nadat je verhuist bent.

Vraag hulp aan vrienden of familie
Verhuizen is een hele klus en vraagt dan ook vaak veel tijd. Een manier om zo veel mogelijk in korte tijd te doen is het vragen van hulp bij vrienden of familie. Vaak vinden zij het nog leuk ook om je te helpen settelen in je nieuwe stulpje. Neem ze als bedankje mee uiteten of nodig ze uit voor een drankje in je nieuwe woning. Een relatief makkelijke en goedkope manier om zo snel mogelijk te kunnen verhuizen.