3 tips om lekker te genieten van een echte wintertuin

De winter is alweer een tijdje begonnen en dat betekent dat we weer koude temperaturen onder de nul graden en soms zelfs sneeuw kunnen verwachten. Het zorgt er ook voor dat we maatregelen moeten nemen om onze tuinen weer winterproof te maken. In dit artikel geven we daarom een aantal tips om jouw tuin klaar te maken voor de winter, zodat je ook met koude temperaturen van je tuin kunt genieten!

Tip 1: Maak een fijne plek om lekker te kunnen zitten
Zou je graag meer tijd in de tuin willen doorbrengen, ook al is het midden in de winter? Als je een veranda of tuinkamer hebt, dan kun je lekker in de tuin blijven zitten als je er een tuinset neerzet. Tuinsets zijn in allerlei vormen en maten te koop en zijn dus echt niet alleen bedoeld voor in de zomer! De tuinset kun je met sierkussens gezellig maken en kies voor warme tinten en een lekkere warme en zachte plaid voor een knus effect. Schenk een lekkere mok warme thee in en geniet van deze tijd van het jaar.

Tip 2: Een groene tuin in de winter dankzij kunstgras
Men zegt weleens dat het gras altijd groener is bij de buren, maar dat hoeft dit jaar niet meer op te gaan! Je kunt namelijk het hele jaar door een mooi groen gazon hebben als je voor kunstgras in je tuin kiest. Kunstgras heeft nagenoeg geen onderhoud nodig, bespaart kosten en verder ziet het kunstgras van tegenwoordig er zeer natuurlijk uit. Veel soorten kunstgras hebben verschillende tinten groen en bruin in de mat en de structuur voelt zacht aan, waardoor het bijna niet meer van echt gras te onderscheiden is. Dankzij kunstgras kun je dus ook in de koude winter nog genieten van een prachtig groen gazon.

Tip 3: Denk ook eens aan de vogels in je tuin
Vergeet niet om de vogels in je tuin op regelmatige basis eten te geven. Vooral als het gesneeuwd heeft of wanneer er vorst optreedt, kunnen de volgens wel wat extra voedsel gebruiken. Zodra de temperaturen dalen, zullen vogels vanzelf dichterbij huizen komen te zitten en gaan ze ook actief op zoek naar een goede plek waar in de koude maanden ook nog voedsel te vinden is. Als je een vogelnest-kast ophangt, dan creĆ«er je een warm huisje voor de vogels. Verder is het natuurlijk een gezellig aanzicht om allerlei vogels in je tuin te zien komen en gaan. Doe pinda’s en vetbolletjes in de vogelnest-kast en de vogels zullen erg blij zijn!

Bron: https://www.tuinenkunstgras.nl