Woondecoraties: onmisbaar voor uw interieur

Woondecoraties zijn erg essentieel voor een leuk interieur. Het kan uw interieur maken maar ook kraken. We geven u de drie do’s en de drie don’ts.

62Woondecoraties: dat kan eigenlijk van alles zijn. Een trendy vaas of orginele verlichting. Waar het om gaat is dat de decoraties bij elkaar passen. Dan maken woondecoraties uw interieur af.

Drie do’s
Woonweblog geeft u drie tips voor het creeëren van een modern en leuk interieur door woondecoraties.

fotootjesFoto’s
Foto’s kunt u keurig in uw fotoboeken bewaren, maar u kunt er ook een paar aan de muur hangen. Hang ze dan in een mooi lijstje naast elkaar, boven elkaar of naast en boven van elkaar. Zorg dat de kleuren van de foto’s op elkaar en op de muur aansluiten. De grootte van de foto’s kan ook van belang zijn. U Kunt alle foto’s op hetzelfde formaat aan de muur hangen, maar afwisselen met grootte kan ook leuk zijn.

computerplekComputerplek
Een computer in de woonkamer hebben staan is handig, maar niet mooi. Daarom kunt u uw computer beter op een andere plek zetten. Hebt u een trap? Dan kunt u uw PC er onder zetten, zodat de ruimte opgevuld wordt en u niet steeds tegen de computer hoeft aan te kijken, maar ‘m wel binnen handbereik hebt. Biedt uw kamer geen hoekjes om de computer in te verschuilen, dan kunt u aan de gang gaan met roomdividers of verrijdbare panelen. Deze panelen moet u wel in de kleur van uw woonkamer doen, zodat uw computer gecamoufleerd wordt.

ramenRaamdecoraties
Een leeg raam is een beetje kaal: daar kunt u ook decoraties op plakken. Het is meestal ingewikkeld om de goede decoraties te vinden. vaak zijn ze te groot of juist weer te klein. We hebben heeft echter een website gevonden die raamdecoraties op maat maakt. U stelt een plaatje voor en verstuurt het naar de makers van deze website. Zij maken er dan een raamdecoratie van op de door u gewenste grootte. De foto rechts is een voorbeeld van zo’n motief.

60Don’ts
Wat moet u nou níet doen als u een trendy interieur wilt hebben? Wij geven u drie don’ts.

Standbeeld
Een Grieks of Romeins standbeeld kan erg mooi zijn. Maar níet in uw woonkamer. Het geeft uw kamer een kitscherige uitstraling. Laat de Romeinse standbeelden dus fijn in het museum staan, plaats ze niet in uw woonkamer. In de tuin is overigens ook geen tip.

59Oude banken
U kent ze wel: oude banken waar je in wegzakt of oude leren banken die juist weer koel aanvoelen. Overeenkomst: ze zijn beide erg groot en fors, zitten lekker, maar zien er niet uit. Het geeft uw huiskamer een rommelige en ouderwetse uitstraling. Houd ze dus uit uw interieur en kies voor een moderner model bank. Koop bovendien een bank die op de rest van uw interieur aansluit.

61Wit
Witte banken, witte gordijnen, witte stoelen.. niet echt orgineel, hé! Een volledig wit interieur kan er voor de liefhebber mooi uitzien, maar het wordt al snel kitsch, niet orgineel en over the top. Varieer met kleuren om een spannender interieur te krijgen.

Genoeg do’s en don’ts, dus. Succes met het creëren met het bij u passende interieur