Windlichten en lantarens

Windlichten en lantarens geven sfeer buitenverlichting. De geschiedenis van deze tuin klassiekers gaat vele eeuwen terug naar de tijd van het kaarslicht. Om deze tegen de wind te beschermen werd er een al dan niet versierde huls omheen bedacht die nog genoeg licht doorliet. Zo is het woord windlicht ontstaan. De huidige tuin-mode kan nog steeds niet zonder deze gezellige tuinverlichting.

Als u romantische sfeer toe wilt voegen aan uw tuin/terras dan is het windlicht of lantaren een hele goeie oplossing. Bij zo’n beetje elk wooncentrum, bouwmarkt of tuincentrum zijn er vele soorten te koop en anders ook nog via internet. Zie hiervoor onze adverteerders. Meestal gaat er een kaars of waxine lichtje maar er zijn ook versies waarbij gebruik gemaakt wordt van olie met een lont of de versie op batterijen.

Let wel op bij het gebruik van een glazen windlicht. Als er water in kan blijven staan kan dit in de winter voor problemen gaan zorgen. Ijs kan eenvoudig het glas laten springen. Dus of opbergen of regelmatig het water er uit gieten.

Nieuwste tuin-trent zijn de led varianten. Net als tuinverlichting zijn ze ook verkrijgbaar op zonne-energie, op stroom of met batterijen. De stroom versie komt steeds minder voor en zal op den duur ook helemaal verdwijnen. Ook voor de alom bekende waxinelichtjes zijn batterij versies verkrijgbaar, deze zijn tevens een veilig alternatief als er kinderen bij de lantaren of het windlicht kunnen komen.