Je tuin klaarmaken voor de kerst


De kerst kruipt langzaam op ons af. Mensen zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen. Er moet uitgepakt worden en men is bereid om daar ver voor te gaan. Een busje huren wordt massaal gedaan om zo de kerstboom en andere spullen in een keer te kunnen vervoeren, waardoor je nog maar een stap verwijderd is van de ultieme kerstsfeer. Het huis moet altijd zo gezellig mogelijk gemaakt worden. De warmte en knusheid moet ervan af stralen. Echter, is je tuin ook een prachtige plek om de kerstsferen door te laten kaderen. Dit is niet wat het eerste in je opkomt, maar het is zeker de moeite waard om zo de ultieme kerstsfeer te creƫren. Hieronder volgen daarom enkele tips om je tuin in de kerstsferen te krijgen.

Tip 1: Planten
In zowel het interieur als de tuin zien we nu een trend terugkomen, namelijk natuur. Het is een thema wat dit jaar zeer centraal staat in de winter en rondom kerst. Nu zou je denken dat in het koude winterseizoen mooie planten het in de tuin toch echt niet overleven. In tegendeel zelfs! Er zijn in verscheidene tuinmarkten zogenoemde wintergroene planten te verkrijgen. Deze planten zijn super mooi groen van kleur en deze kleur behouden ze eigenlijk het hele jaar door. Ideaal voor de winter dus! Deze mooie groene planten kun je eventueel verlichten met wat kerstlampjes, waardoor je tuin een zeer romantische sfeer krijgt.

Tip 2: Houtaccenten
Aansluitend bij het centrale thema natuur, zie je naast planten veel hout terugkomen. Dit is in de tuin ook zeker toepasbaar. Zo kun je voor op het terras een mooie houtentafel aanschaffen met daarop een mooi kerststukje. Mocht dit nou een te grote uitgave zijn, dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld kleine houten details in je tuin te verwerken. Denk hierbij aan een houten vogelhuisje, die je weer leuk kunt op pimpen met lichtjes. Dit houtenvogelhuisje is daarmee meteen multifunctioneel, naast dat het aansluit bij de kersttrend worden de vogeltjes er ook nog heel blij van. Daarnaast is een vuurkorf ook een zeer multifunctioneel detail. Je kunt gezellig met zijn allen rondom deze korf gaan zitten en het hout dat je verzamelt hebt voor deze vuurkorf geeft ook al een rustieke sfeer.

Tip 3: Denim
Naast houtaccenten zien we dit jaar veel blauw met kerst. De voornaamste kleuren die we terug zien komen zijn jeansblauw en ijsblauw. Door deze twee kleuren te gebruiken kun je in je tuin het ijzige van het winterlandschap goed door laten schemeren, zonder dat het echt kil wordt. Zo kun je in de een kerststukje op de tafel zetten buiten, met een leuk blauw thema erin. Bovendien zou je naast de standaard kerstverlichting, wat blauwe sfeerverlichting door je tuin kunnen laten schemeren. Je kan met dit kleurenthema heel creatief te werk gaan!

Krijg jij na deze tips nou ook de kriebels om aan het werk te gaan? Ik zou zeggen ga naar je autoverhuur bedrijf, huur een bus en pak uit!