Tips voor je nieuwe tuin

img-6416

Heb je een nieuw huis gekocht of is je tuin aan een opknapbeurt toe? Dan kun je wellicht wel wat tips gebruiken. Het valt immers niet mee om zelf een tuin in te richten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een specialist als een tuinarchitect in te schakelen, maar vaak ben je dan ook flink wat geld verder voordat je nieuwe tuin daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. In deze blog geven we je een aantal tips waarmee je aan de slag kunt bij het realiseren van een (nieuwe) tuin.

Bekijk andere tuinen

Door indrukken op te doen in andere tuinen, kom je snel achter de mogelijkheden en ben je beter op de hoogte van de laatste tuintrends. Hierdoor krijg je niet alleen een beter beeld, het zal je ook veel nieuwe inzichten geven. Ga bijvoorbeeld eens een rondje wandelen door je beurt en zie wat er allemaal mogelijk is. Of ga eens naar speciale bezoektuinen toe waar je heerlijk rond kunt lopen en allerlei mogelijkheden op het gebied van tuinen kunt zien.

De mogelijkheden van een daktuin

Sinds de laatste jaren hebben daktuinen aan populariteit gewonnen. Dat is ook niet zo gek, want het is een creatieve manier om je (kleine) tuin toch sfeer mee te geven. Zo kun je bijvoorbeeld je balkon of het dak van je overkapping voorzien van een tuin. Wel is het aan te raden om hier een specialist voor in te schakelen, omdat de constructie van het dak of balkon bepalend is voor wat wel of niet kan. Daktuinen zijn steeds meer in opkomst en geven tuin een extra tintje. Kijk op deze website voor de mogelijkheden van een daktuin.

Kijk online eens rond

Nog niet genoeg idee├źn? Ga dan eens online rondkijken. Op het internet zijn veel voorbeelden van hoe je een tuin zou kunnen inrichten. Aan de hand daarvan ontdek je de mogelijkheden, krijg je advies en kun je dus zelf bepalen wat wel of niet geschikt is in jouw tuin!