Presentatie huis bij verkoop?

Je huis op de juiste wijze presenteren vergroot de kans op een snelle verkoop. Dit klinkt logisch. In dit artikel geven we tips hoe je zo snel mogelijk je woning verkoopt.

Maar wat moet je doen voordat een makelaar komt? Er moet ontzettend veel geregeld worden. Het blijft namelijk niet alleen bij het inpakken van je spullen. Stel voor jezelf een verkoopstrategie op. Stel jezelf vragen zoals:

  • Welke verkoopprijs is realistisch?
  • Binnen welke tijd moet mijn huis verkocht zijn?
  • Welke makelaar of huizenopkoper past bij mij?
  • Hoe kunnen we onze woning zo goed mogelijk te presenteren?

Om tot een vlotte en succesvolle verkoop van je huis te komen, kun je je laten adviseren door een interieurstylist of kijk eens op interieur sites of een woonblog.

Verkoopstyling bij verkoop woning?

Heb je dat ook wel eens gehad dat je een woning binnenkomt en overweldigd wordt door alle spullen die er staan. Dat je denkt mijn hemel, wat een verschrikkelijk huis. Dit komt heel vaak voor omdat mensen niet makkelijk door troep en hele volle ruimtes kunnen kijken. Je ziet de voorkeur van een ander, en dat kan niet jouw smaak zijn. Hierdoor kan er direct een antipathie voor deze ruimte of woning zijn. Dat wil je natuurlijk niet als je doel is; zo snel mogelijk van mijn huis af zien te komen.

Inrichting kan verkoop beïnvloeden

Het inrichten van een huis is heel persoonlijk, het heeft parallellen met jouw levensverhaal. Potentiële kopers zijn niet geïnteresseerd in jouw verhaal, hierdoor worden worden ze alleen afgeleid. Dus durf je huis eens kritisch door het oog van een potentiële koper bekijken. Door hier aandacht aan te schenken zal je inzien dat door jouw voorkeuren qua inrichting tijdelijk los te laten, de kans op een vlotte verkoop behoorlijk is toegenomen.

Hoe ga je te werk?

Blijf jezelf dus constant afvragen welke indruk wil je maken en wat denk jij dat een potentiële koper wilt zien? Hierbij is het belangrijk dat je het rustig, licht genoeg en zo neutraal mogelijk houdt. Leg de nadruk op de sterke punten een ruimte. Heb je bijvoorbeeld een mooie open keuken, zorg dan dat deze goed opgeruimd en schoon is. Ook bij de verkoop van je huis geldt dat je de eerste indruk maar 1 keer kan maken.

  • Voldoende Parkeerplaats
  • Voortuin netjes
  • Entree netjes en schoon
  • Alle ruimtes opgeruimd en schoon en vrij van nare luchtjes
  • Voldoende lichtinval, dus gordijnen open