Noodzaak om dakgoten te laten onderhouden door een dakdekker

gutter-guard-ipswich-2434467_1920

Regelmatig de dakgoten van je huis onderhouden is een absolute noodzaak. Het is een taak die je het beste kunt uitbesteden aan een dakdekker. De dakgoten zitten namelijk op een dermate grote hoogte dat het niet veilig is om het onderhoud zelf op een ladder uit te voeren. Een dakdekker heeft de materialen en ervaring om het onderhoud aan de dakgoot veilig te laten verlopen. Veel mensen laten hun dakgoten niet of nauwelijks onderhouden. Zij waarschijnlijk niet op de hoogte van de noodzaak om dit te doen. Wij lichten je daarom graag voor over waarom het van belang is om de dakgoot regelmatig te laten onderhouden door een dakdekker.

Waterschade voorkomen

Een woonhuis is niet voor niks van een dakgoot voorzien. De goot heeft als doel om het water als gevolg van regenval op een gecontroleerde manier af te voeren. Als dit namelijk niet gebeurt kan dit waterschade tot gevolg hebben. De regen zal dan langs de muren van het huis lopen en dit kan de bakstenen en voegen na verloop van tijd beschadigen. Bovendien klatert het water dat op het dak valt van grote hoogte op de grond naast het huis. Dit kan ervoor zorgen dat er verzakkingen plaatsvinden en de fundering grote schade oploopt. Een goed functionerende dakgoot is om deze redenen essentieel.

Levensduur dakgoten verlengen

Met het onderhouden van de dakgoten zal ook meteen de levensduur verlengd worden. Als er bladeren in de dakgoot blijven liggen dan beginnen deze te rotten en dit heeft desastreuze gevolgen voor het materiaal waaruit de dakgoot vervaardigd is. Een dakgoot die goed onderhouden en schoongehouden wordt zal vele jaren langer meegaan. Dit zorgt er ook voor dat het onderhoud door een dakdekker uit laten voeren een goede investering is. Mochten er overigens andere problemen met de dakgoot zichtbaar worden voor de dakdekker dan kunnen deze ook meteen opgelost worden.

Broedplaats voor muggen voorkomen

Een ophoping van vuil, zoals bladeren, voorkomen in de dakgoot is het voornaamste doel van het onderhoud. Deze ophopingen zorgen ervoor dat water niet correct wordt afgevoerd. Dit kan uiteindelijk de schade tot gevolg hebben die we hierboven hebben beschreven. De ophoping zorgt echter ook voor stilstaand water in de dakgoot en dit is een potentiele broedplaats voor muggen. Dat muggen hun eitjes leggen in dakgoten komt vaker voor dan je denkt. Als je in de zomer opeens last hebt van een groot aantal muggen dan zou dit weleens kunnen komen door het niet onderhouden van de dakgoot.

Bron: dakdekkersdenbosch.nl