Laat boomverzorging uitvoeren door een hovenier vanuit de omgeving

boomverzorging

Bij een boomverzorging worden bomen verzorgd. Dit kan gaan om bomen in een park of bij u thuis. Een boomverzorger werkt nooit in een bos. Dit komt omdat dit weinig zin heeft. Een boomverzorger werkt vaak uit opdracht van een klant. Als een boom in een straat staat en hij wordt te groot en brengt overlast, komt een boomverzorger om deze boom te snoeien of om soms weg te halen. Het moet natuurlijk wel veilig zijn voor de omgeving.

Wilt u een offerte aanvragen bij een boomverzorger? Hiernaast is het mogelijk om de boomverzorger in uw buurt te vinden.

Verzorging

Een boom kan verschillende problemen hebben. De meeste problemen zitten bij de wortels van de boom. De wortels kunnen soms zo groot zijn dat de straten stuk gaan, of de wortels gaan stuk en hebben te weinig ruimte om te groeien. Soms heeft een boom zuurstofgebrek of watergebrek. Hierbij kan een boomverzorger ook een oplossing in bieden.

Bij het planten van nieuwe bomen komt ook een boomonderhoud kijken. Hij kijkt naar het soort boom en kijkt of de plek geschikt is om de boom te kunnen planten. Hiernaast maakt de boomverzorger een schatting van hoe groot de boom kan worden. Ook schat de boomverzorger direct de levensverwachting en maakt direct een plan om de boom te kunnen onderhouden.

Als mens zijn wij afhankelijk van bomen in verband met de zuurstofvoorziening. Maar ook zorgen de bomen voor sfeer en voor het welzijn en leefomgeving. Zonder bomen zou het een saaie omgeving zijn. Hier worden weinig mensen gelukkig van. Maar de meeste problemen die een boom heeft zijn vaak de oorzaak van een mens. Door de levensstijl van de mens.

Boomchirurg?

Vroeger werd een boomverzorger een boomchirurg genoemd. Dit is in de loop der jaren veranderd. Ze ‘opereerden’ bomen en verzorgde de bomen op een manier hoe mensen in een ziekenhuis ook verzorgd werden. Holtes of rotte plekken in bomen werden verwijderd of bijgevuld. Dit scheen uiteindelijk heel slecht te zijn voor de bomen. De boomchirurgen zorgden niet goed voor de bomen. Ook hadden ze nog niet de juiste technieken om de bomen te kunnen verzorgen. Op dit moment kunnen de boomverzorgers dit weel. Ze weten hoe de bomen verzorgd moeten worden en wat goed is voor de bomen.

Tuinonderhoud

Ook zijn de boomverzorgers opgeleid voor het onderhouden van de tuin. Dit kan ook bomen zijn die in de tuin staan. Maar ook andere planten of bloemen die in de tuin staan kunnen door boomverzorgers onderhouden worden. Door de brede kennis kan makkelijk aan de wensen en behoefte van de klant gekeken worden.

Offerte

Bent u geïnteresseerd en wilt u een boomverzorger huren voor een boom in uw tuin of omgeving? U kunt hiernaast een offerte aanvragen. Wij zijn bereikbaar in elke provincie en komen zo snel mogelijk langs om u te helpen.