Hoe geef je jouw woning een natuurlijke uitstraling?

In het verleden werden de tuin en het interieur in huis als twee losse elementen gezien. Destijds zou men er bijvoorbeeld niet snel voor kiezen om houtblokken voor de kachel binnen neer te leggen. Tegenwoordig zien we steeds meer mensen die buiten naar binnen halen. Planten die je voorheen alleen in de tuin ziet, krijgen nu een plaatsje binnen. De keuze voor materialen bij de inrichting van het interieur spelen een belangrijke rol bij de verbinding tussen het huis en de tuin. Lees verder en doe je voordeel met onze tips hoe je jouw woning die natuurlijke uitstraling geeft.

Haal de planten naar binnen

Dit is misschien een inkoppertje, maar planten geven nu eenmaal een natuurlijke uitstraling. Zonder planten in de woonkamer kun je een natuurlijke uitstraling wel vergeten. Bij de keuze voor planten kun je verschillende stijlen aannemen. Kies je voor grote tropische planten of ga je voor kleinere planten met kleinere bladeren? De planten moeten matchen met de rest van het design. Kies je voor een minimalistisch ontwerp dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een aantal grote tropische planten. Gebruik Instagram of Pinterest voor meer inspiratie!

Kies voor bamboe hout

In het verre oosten wordt bamboe hout al eeuwen gebruikt voor de bouw van huizen, trappen, meubelen en andere lokale producten. In de Westerse wereld begint bamboe steeds populairder te worden. Aangezien bamboe een natuurproduct is, zal dit logischerwijs bijdragen aan een natuurlijke uitstraling in de woning. Bamboe heeft daarbij meerdere voordelen. Zo is het bijvoorbeeld erg duurzaam. Een bamboeplant groeit soms enkele meters per dag en daarbij kent bamboe een lange levensduur. Lees hier meer over hoe duurzaam is bamboe.

 

Ook is bamboe erg functioneel. Zo wordt het gebruikt voor de bouw van trappen, vloeren, keukens, huizen, tuinhuisjes en carports. Doordat bamboe erg flexibel en buigzaam is, zijn de mogelijkheden erg groot.

Speel met kleuren

Kleuren zoals groen, wit, bruin en beige roepen automatisch een natuurlijk gevoel bij je op. Misschien lijkt het nu alsof het aantal kleuren met een natuurlijke uitstraling beperkt is, maar dat is niet helemaal het geval wanneer je je bedenkt dat je duizenden variaties per kleur hebt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor felgroen, mat groen, lichtgroen en ga zo nog maar even door.