Een deel van het beheer van uw VvE uitbesteden

Wil je een deel van het beheer van uw VvE uitbesteden? Omdat u hier geen kennis van heeft, of geen tijd heeft voor dat deel? Dan is het bij de meeste VvE beheerders ook mogelijk om een deel uit te besteden. Een groot deel van de VvE’s (Verenigingen van Eigenaren) kiezen ervoor om een deel of om het geheel uit te besteden. Een VvE beheerder heeft actuele kennis en ervaring om deze taak op zich te nemen.

Zelf een VvE beheren naast een baan en privéleven is een enorm tijdrovende klus. Als eigenaar wil je natuurlijk alleen maar zorgeloos kunnen wonen en werken. De gedachte dat wanneer je zelf een VvE gaat beheren dat een stuk goedkoper is, is dan natuurlijk niet waar. Laten we eerlijk zijn, tijd kost geld. Wanneer je een meerjarenonderhoudsplan maakt samen met de VvE beheerder, voorkom je een hoop problemen.

Technisch beheer

Ieder gebouw heeft onderhoud nodig, anders zou een gebouw gebreken gaan vertonen. Een VvE beheerder is gespecialiseerd in het maken van scherpe planningen als het gaat om onderhoud. Onder technisch beheer vallen diverse werkzaamheden zoals schoonmaak, schilderwerk, gevelonderhoud en liftonderhoud. Ook wordt het contractbeheer met loodgieters, glazenwassers en hoveniers overgenomen. Tevens wordt ervoor gezorgd dat er een jaarlijkse bouwkundige inspectie wordt uitgevoerd. 

Administratief beheer

Bij administratief beheer wordt alle administratie uit handen genomen. Het scheelt je als eigenaar van een complex enorm veel tijd, als een administratief beheerder dit voor je uitvoert. De werkzaamheden die onder administratief beheer vallen zijn onder andere het bijhouden van het ledenbestand, op tijd betalen van de facturen, communicatie met de VvE leden en financiële zaken.

Financieel beheer

Het financiële gedeelte is één van de belangrijkste zaken binnen een VvE. Betrouwbaarheid en kennis spelen hierin een belangrijke rol. Door een beheerder wordt een overzichtelijke financiële planning gemaakt, ook wordt er een debiteuren- en crediteurenbewaking opgesteld. De taken die onder financieel beheer vallen zijn, de administratie van de ledenbijdrage, incasseren, signaleren en bewaken van eventuele achterstanden, verzorgen van betalingen, beheren van bank- en spaarrekeningen van de VvE en het voeren van de volledige boekhouding.

Nu heb je dus een duidelijk overzicht van wat een VvE beheerder voor een VvE kan betekenen, en kun je aan de hand van deze informatie zelf besluiten of je werkzaamheden binnen de VvE in zijn geheel of gedeeltelijk uit wilt besteden.