De beste sloten van dit moment

Het op de juiste wijze beveiligen van uw woning is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Hoewel het aantal woninginbraken in Nederland iets is afgenomen, nam het geweld wat inbrekers gebruiken juist sterk toe. Niet alleen bij het forceren van het slot op uw raam of deur, ook om bewoners van woningen ervan te weerhouden de hulp van anderen in te schakelen. Beeld u zich eens in welke gevaarlijke situaties er in uw woning zouden kunnen ontstaan tijdens een inbraak! Om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken kunt u uw woning beveiligen met de beste sloten van dit moment.

Kies voor driepuntsloten op uw deuren

Bij het beveiligen van uw deuren is het bovenal van groot belang dat u voor driepuntsloten kiezen. Veel mensen maken momenteel nog gebruik van tweepuntsloten, die logischerwijs een contactpunt minder hebben met de deurpost. Dit maakt het voor inbrekers makkelijker om de deur te forceren.

Ramen kunt u voorzien van bijzetsloten, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Hierbij bepaalt onder meer de dikte van uw raamkozijnen welke sloten het meest geschikt zijn voor het beveiligen van uw ramen.

Let op certificaten en keurmerken

Om de beste sloten van dit moment te vinden kunt u letten op de aanwezigheid van certificaten en keurmerken. Een slot met het PKVW-keurmerk is bijvoorbeeld getest en veilig bevonden door de Nationale Politie. Dit geeft aan dat de kans op een inbraak klein is, wanneer u voor deze sloten kiest. Ook kunt u naar de SKG-rating van een slot kijken. Des te hoger deze beoordeling (maximaal drie sterren), des te groter is de weerstand die een slot aan inbrekers biedt. Een grotere weerstand zorgt er logischerwijs voor dat een inbreker langer bezig zal zijn met het openbreken van uw raam of deur. Dit vergroot de kans dat de inbreker wordt opgemerkt door omwonenden of voorbijgangers.

 

Bron: slotenmakersbarendrecht.nl