Cv ketel vervangen 2020, waar moet je aan denken?

Je staat net heerlijk onder de douche met een flinke dot shampoo in je haar. Plotseling voel je een vrij onverwachte en vooral onaangename koude straal water over je heen lopen. Voordat je het weet zegt de monteur dat jij een nieuwe cv-ketel nodig hebt. Pfff… Welke moet je dan aanschaffen?

Een nieuwe cv-ketel!

Cv ketel vervangen 2020, hoe doe je dat eigenlijk in deze tijd? Ik begrijp dat je eigenlijk niet zo heel veel weet over cv-ketels. Welke is nou het beste voor je? Welke is het meest energiezuinig? Dit zijn allemaal vragen die zomaar eens in je kunnen opkomen als je hoort dat je cv-ketel toe is aan vervanging. Geen paniek. Er zijn altijd partijen die jou hiermee kunnen helpen. Denk dan aan de monteur van een professioneel bedrijf (bijvoorbeeld Feenstra) hij ziet dagelijks tientallen ketels voorbijkomen. Een ander alternatief is om te kijken naar het onderzoek van de Consumentenbond. Ieder jaar testen zij meerdere ketels voor mensen zoals jij, zodat je altijd kunt weten welke ketels er worden aangeboden tegen de beste prijs en kwaliteitverhouding.

Kosten van een cv-ketel

De kosten van een cv-ketel kan wisselen. De meeste mensen vinden dit een grote investering en dat begrijp ik hoor, maar wat de meeste mensen vergeten is dat je er ook flink op kunt besparen. Je kunt er zelfs zoveel op besparen dat je binnen een paar jaar het bedrag alweer bijna volledig terug hebt. Voor een goede ketel (eentje die redelijk lang zal meegaan) betaal je ongeveer tussen de €1000,- en €2500,-. Wat erg gunstig is, is dat je qua cv installatie kosten niks kwijt bent. Dit zit namelijk bijna altijd bij de koopprijs inbegrepen. Als jij je ketel natuurlijk bij een professioneel bedrijf als Feenstra aanschaft. Het installeren van een nieuwe ketel duurt gemiddeld 4-6 uur.

Onderhoud jouw nieuwe cv-ketel goed

We vinden het allemaal prettig dat je ’s ochtends rustig je ontbijtje kunt eten in een warm huis. We willen graag onder een warme douche staan of misschien wel in een warm bad zitten. Er is 1 apparaat in huis die hier voor kan zorgen, namelijk: je cv-ketel. Vaak een beetje een vergeten onderdeel in huis, maar desalniettemin minder belangrijk. Het is daarom ook erg goed om voor je ketel te blijven zorgen, want alleen dan kun je in een prettig klimaat binnenshuis leven. Dit zijn 5 redenen waarom je cv-ketel onderhouden moet worden:

  1. Je kunt storingen voorkomen; door je ketel regelmatig te laten onderhouden kom je niet voor onaangename momenten zoals een koude douche te staan. Geen koude straal water over je heen en een heerlijk verwarmd huis!
  2. Onnodige reparaties kunnen uit de weg worden gegaan; De kans op een duurdere reparatie (of misschien zelfs wel meerdere) wordt daadwerkelijk verkleind als je cv-ketel regelmatig onderhouden wordt door een professioneel bedrijf (bijvoorbeeld Feenstra).
  3. Langere levensduur van je cv-ketel; Met regelmatige onderhoudsbeurten wordt de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel uitgesteld.
  4. Energiezuinig; Een ketel die onderhouden is verbruikt minder energie. Dit kan tot wel 10% schelen aan stookkosten. Een onderhouden ketel is ook milieuvriendelijker, want deze stoot minder CO2 uit en kan gas beter verbranden. Goed toch? Zo behoud jij je tuin nog voor jaren met plezier en heeft jouw energieverbruik minder negatieve impact op de natuur. Een groot pluspunt hieraan is dat je cv-ketel minder stookkosten met zich meebrengt als deze goed is onderhouden.
  5. Misschien wel het belangrijkste: veiligheid. Reguliere inspecties zorgen ervoor dat je ketel brandveiliger is. Beschadigde onderdelen worden vervangen en de kans op lekkage van koolstofmonoxide wordt verlaagd.