Boomverzorging: Het onderhoud van bomen

Boomverzorging is enorm belangrijk voor bomen. Het snoeien van bomen doet bloeien en groeien. Oftewel door een boom verder terug te snoeien gaat hij het jaar erop weer verder groeien en bloeien en dit kan, in geval van een fruitboom, bijvoorbeeld extra fruit met zich meebrengen. Dit tuinonderhoud is dus erg belangrijk.

Verzorging voorkomt overlast

Het is algemeen bekend dat bomen geregeld voor overlast zorgen. Overlast die over het algemeen tot stand komt door onvoldoende verzorging oftewel te weinig snoeien. Door bomen in de groei te begeleiden kan een boom ook “gestuurd” worden. Bij bonsai komt dit voor door de kleine boompjes te bedragen en zo de groeirichting te bepalen. Begeleidingssnoei is eigenlijk niets anders dan probleemtakken verwijderen en oud en dood hout verwijderen. Hierdoor kan een groot deel van de overlast voorkomen of tegengegaan worden.

Houdt er wel rekening mee dat als u met bomen werkt dat u dat veilig doet. Het meest veilige is om dit aan een ervaren hovenier over te laten. Zij weten ten slotte als geen ander wat veilig werken inhoud. Elke plaats in Nederland heeft tegenwoordig wel 1 of meerdere goeie hoveniers zitten. Raadpleeg hun gerust om hun advies te vragen voorverzorging en snoeien van bomen en voorkom dat u of gevaarlijk te werk gaat of teveel schade aanricht aan de boom waardoor er een nog groter gevaar kan ontstaan…. de boom kan omvallen als hij sterft. Raadpleeg daarom altijd de juiste hovenier voor of neem contact op met ons en wij helpen u bij het vinden van een goeie hovenier.