Bereid je tuin voor op de winterslaap

De zomermaanden zijn officieel voorbij. De regen en koude dagen doen weer hun intrede. Dit is de perfecte tijd om je tuin voor te bereiden op de winterslaap. Zoals ze ook wel zeggen ‘goede voorbereiding scheelt het halve werk’. Je hebt straks in de lente weer profijt van alle voorbereidingen die je nu hebt getroffen voor de winterslaap. We geven je hieronder een paar tips, zodat jouw tuin de koude winterdagen overleefd

Sla goed in
Bij de winter denk je eerder aan kale koude grond in je tuin. Niets is minder waar. Voordat de winter echt begint, is het verstandig om je bloemen alvast te planten. De bloemen die je al in je tuin hebt staan en volgend jaar weer wilt laten bloeien, moet je lekker laten staan. Laat de natuur op zijn beloop. De bloemen die je niet meer mooi vindt, kun je verwijderen en nieuwe voor plaatsen. Hiervoor dien je bloembollen in te kopen. Deze zullen eerst even schrikken van de kou, maar des te mooier bloeien ze dan in de warme maanden. Als je echt even goed in wilt slaan kun je wellicht een grotere auto huren of lenen voor een dagje, zodat je alles in één keer kunt halen.

Blijven snoeien
Voordat de winterslaap echt begint, kun je de hagen en struiken nog even een goede knipbeurt geven. Doordat je het vlak voor het dutje doet, ervaren de hagen de minste hinder van het snoeien. Dit geeft je tuin een strakke en verzorgde uitstraling. Probeer daarnaast snoeien met vorst te vermijden. Dit is zeer schadelijk voor de planten. Je wilt in de zomer natuurlijk wel een mooie haag houden.

Het onkruid weghalen
Vaak beginnen mensen pas met het verwijderen van onkruid in de lente. Het weer is dan weer wat mooier en je wilt weer graag buiten zitten. Toch kun je het onkruid het beste in de herfst weghalen. Het vergaat niet uit zichzelf en je zult het dus sowieso een handje moeten helpen. Als je dit voor de winter nog doet, hoef je dit in de lente niet nog eens te doen en kun je meteen van je verzorgde tuin genieten.

Alvast inkopen doen
Ook al begint het in de lente pas echt te kriebelen, kun je er ook voor kiezen om in de herfst en winter nieuwe inkopen te doen. De tuinmeubelen zijn dan vaak afgeprijsd, omdat mensen in dat jaargetijde niet snel van plan zijn om buiten te zitten. Je kan dan voor een goedkopere prijs een hele leuke tuinset weten te bemachtigen. Via goedkoop auto huren, kun je deze nieuwe inkopen gemakkelijk en snel thuis in je hok opslaan en naar buiten verplaatsen wanneer het zonnetje weer begint te schijnen.